Over DockAdd

In 1968 begon Robert de Ruijter hoofdzakelijk met het maken van kleine steigerstootranden voor zijn eigen jachthaven.

Altijd het doel hebbende om innovatieve en unieke steigerstootranden voor de watersportbranche te vervaardigen, richtte hij in 1995 DockAdd op: fabrikant van de beste kwaliteit steigerstootranden.

Met dank aan de vele jaren opgedane ervaring en kennis in het beschermen van boten en steigers, is DockAdd de specialist in steigerstootranden geworden.

Deze steigerstootranden kunnen op de zijkant van elke steiger bevestigd worden en bieden totale bescherming door hun unieke schokabsorberende eigenschappen.
De profielen bieden continue bescherming zodat er zonder stress kan worden aangelegd.

De stootranden zijn in verschillende types verkrijgbaar. Ze zijn allemaal gemaakt van het zelfde materiaal (flexibel PVC), maar de schokabsorberende werking varieert, hetgeen van belang is voor de functie van de steiger (afmeren, stallen), de massa en de vorm van het schip en de al dan niet variërende waterstand.

Het assortiment bevat ook een robuust profiel met een PE kern die schepen tot 50 ton kan beschermen. De PE kern bestaat uit een dichte cel waardoor het voldoende veerkracht heeft en schokbestendig is.

Doordat er bochten, verbindingsstukken en eindkappen verkrijgbaar zijn, ontstaat er een schitterend strak en duurzaam systeem dat schip en steiger beschermt.
De steigerstootranden worden gemonteerd door middel van RVS schroeven met een brede en platte kop in een bijpassende kleur (wit, blauw of zwart). Door een schroef in dezelfde kleur als de stootrand te gebruiken, is het montage materiaal geheel onzichtbaar: de perfecte afwerking.

Doordat de steigerstootranden UV resistent zijn, zullen de stootranden niet verkleuren, vergelen en vergaan onder invloed van zon. Tevens zijn de stootranden bestand tegen olie, benzine en zout water.

In tegenstelling tot een ander systeem op de markt, hebben de steigerstootranden van DockAdd een dikke huid waardoor de steigerstootrand niet zal scheuren of barsten.

Naast de steigerstootranden zijn ook andere producten verkrijgbaar bij DockAdd, zoals onder andere zwemtrappen, bumpers, wielen, bolders en fenders.

DockAdd is sterk in het hanteren van een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De producten van DockAdd zijn de ideale oplossing om zonder beschadigingen het scheepshuis of haven binnen te varen.